Toepassingen/Klachten

Stress veroorzaakt vele lichamelijke, psychische en emotionele klachten en problemen. Emotional Freedom Techniques is een veilige methode waarmee deze problemen effectief en relatief snel kunnen worden opgelost. EFT kent diverse toepassingen. Op deze pagina vind je een gecategoriseerd overzicht van klachten en problemen waarbij EFT effectief is.

Bij acute medische klachten is het altijd noodzakelijk om in eerste instantie de hulp in te schakelen van een arts. Bij chronische lichamelijke klachten kan EFT een goede ondersteuning bieden. Klachten die samenhangen met spanningen en emoties kunnen goed worden opgelost met EFT.

 

 

Staat jouw klacht er niet bij?

Staat jouw klacht of probleem hier niet beschreven? Schroom niet om contact op te nemen met een van onze behandelaars. EFT is effectief bij een groot aantal klachten en problemen en bovenstaande lijst is beslist niet volledig.

Klachten waarvoor specialisatie wenselijk is

Bij ernstige psychiatrische ziektebeelden zoals schizofrenie, wanen, zelfmoordpogingen en persoonlijkheidsstoornissen en bij dementie, delirium, zwakzinnigheid en laag functionerend niveau autisme is het altijd noodzakelijk, dat de EFT-behandelaar de juiste opleiding heeft en in de juiste setting werkt om deze klachten adequaat te kunnen behandelen. De EFT-methode kan hierbij ondersteunend werken.