Dyslexie en dyscalculie

  1. Kind
    “Mijn zoon is naar een EFT behandelaar geweest in verband met dyslextie en dyscalculie. Hij is er drie keer geweest. Ik had op school niets verteld over deze therapie. De leerkracht vertelde al na de eerste sessie dat ze enorme verbetering zien. Ze konden alleen niet begrijpen waar dat aan zou kunnen liggen. Zo fijn dat het écht werkt!”

  2. Volwassene
    “Als kind is mij verteld dat ik dyslexie heb. Lezen koste me erg veel moeite en discipline. Ik wist niet beter en dacht dat het altijd zo zou zijn. Wanneer ik mij met andere HBO studenten vergeleek viel me op dat zij veel sneller konden lezen en veel bewuster dan dat ik dat deed. Daar werd ik best onzeker van en lezen was voor mij beslist geen hobby.
    Door de EFT sessies heb geleerd dat ik simpelweg op een andere manier informatie opsla dan anderen. Ik leer anders, niet verkeerd. Ik ben samen met mijn behandelaar op zoek gegaan naar mijn eigen leerstrategie. De letters van het alfabet zijn als het ware opnieuw geprogrammeerd. Ik vond dat eerst best gek en was er niet zeker van dat dat zou werken. En toch: na de sessies kon ik vloeiender lezen! Ik bleef ook helderder in mijn hoofd. Dat motiveerde me erg en het gaf me ook zelfvertrouwen. Ik lees nu best graag zelfs (3 boeken in een maand!)”

Om privacy redenen zijn de namen weggelaten. De behandelaar van deze cliënt is bekend bij het bestuur van Stichting EFT en heeft toestemming gekregen van de betreffende cliënt om dit verhaal (ook) hier te plaatsen.

Terug naar het overzicht
Vind een behandelaar

X