Voor mij hoeft het niet meer

“Voor mij hoeft het niet meer op deze manier,”
dacht ik op mijn dieptepunt.
Na een relatiebreuk en de daarop volgende sociale-, maatschappelijke- en financiële problemen, worstelde ik al een tijdlang met somberheid en overmatig alcoholgebruik. Door de drank bleef ik ‘overeind’…   Nou ja, dat dacht ik.

Inzichten en toch somber
Totdat ik me zo rot voelde dat ik me bij de huisarts meldde, die me direct doorverwees naar een psycholoog.  Daar kreeg ik wel inzicht in persoonlijke ontwikkeling en de processen, maar de neerslachtige buien bleven terugkomen. En na beëindiging van de 12 sessies viel ik al snel terug in mijn oude patronen van apathische (vreet) buien met iedere avond een fles wijn.

EFT
Een vriendin vertelde me over EFT  (Emotional Freedom Techniques), een techniek die verbluffende resultaten zou opleveren. Ik was inmiddels behoorlijk ‘therapie-moe’ geworden,  maar niets doen was ook geen optie. Ik heb een afspraak gemaakt met een EFT therapeut.

Resultaat
Na één sessie voelde ik me al vele malen opgewekter dan al die jaren ervoor –  en zonder al teveel gepraat over het verleden. Na de tweede sessie voelde het of ik herboren was. Ik was vrolijk, energiek en heb mijn leven weer opgepakt. Overmatig drinken doe ik niet meer.

Om privacy redenen zijn de namen weggelaten. De behandelaar van deze cliënt is bekend bij het bestuur van Stichting EFT en heeft toestemming gekregen van de betreffende cliënt om dit verhaal (ook) hier te plaatsen.

Vind een behandelaar