Bevrijd jezelf van het roken

Jolanda de Wit

Roken is een verslaving met aspecten van een gewoonte, waarmee je jezelf ernstig tekort doet. Als roker is het lastig om dat op deze manier te zien. Door het roken heb je allerlei illusies gecreëerd, waardoor roken lekker is, ontspanning biedt en helpt in moeilijke situaties. Deze illusies zorgen voor de twijfels en onzekerheden, die het stoppen met roken zo lastig maken.

Als je met je hele systeem dus voor de volle 100% wil stoppen met roken is het zo moeilijk niet meer maar het is lastig om als roker op dat punt te komen omdat je onderbewustzijn tegenwerkt. Meer inzicht hierin, zal je helpen maar het stoppen wordt pas gemakkelijk na het verwijderen van deze blokkerende ideeën en overtuigingen, die in je onderbewustzijn zitten.

Deze methode besteedt aandacht aan zowel je bewuste als je onbewuste gedachten en gevoelens rondom het roken. Aan de hand van enkele technieken, die je zelf gemakkelijk toe kunt passen, kun je jezelf op een zachte manier stapsgewijs zowel emotioneel als rationeel losmaken van de rookverslaving terwijl je nog rookt.

Foto boek Jolanda de Wit

 

 

X