Over de EFT behandelaars op deze site (algemeen)

EFT is eenvoudig, iedereen kan de beginselen in een workshop leren. Maar dat maakt je nog geen behandelaar die de techniek correct, vaardig en verantwoord kan toepassen bij anderen. Daar komt meer bij kijken. Een EFT-behandelaar beschikt over kennis van klachtensoorten en de vaardigheid om deze systematisch en veilig aan te pakken.

De professionals op de website van Stichting EFT hebben een gedegen EFT-opleiding, één van de toelatingscriteria. Zij zorgen er tevens voor, dat zij hun EFT- kennis en vaardigheden bijhouden via bij- en nascholing en intervisie. De meeste behandelaars zijn gespecialiseerde EFT-behandelaars. Ook zijn er behandelaars die een ander vakgebied als basis hebben. Zij zijn bijvoorbeeld psycholoog of hypnotherapeut en combineren dit met EFT.

Stichting EFT is geen beroepsvereniging of kwaliteitsorgaan. Zij stelt toelatingseisen – onder andere wat betreft de opleiding van de behandelaar – voor vermelding op deze site, maar beoordeelt niet de competenties van de individuele behandelaar. Het is daarom altijd raadzaam om als (potentiële) cliënt je eigen afwegingen te maken bij het kiezen van een behandelaar.


Zie ook de
disclaimer, waar uitgebreid staat vermeld waar de opleidingen aan voldoen.

 

 

X